tarwe , tarwekiemen , tarwe gras , rogge , gerst , bulgar , couscous , farina , graham bloem , kamut , matze , seitan , griesmeel en spelt alle gluten bevatten . Haver is OK , tenzij bereid rond besmette materialen .
Controleer Labels
De Food and Drug Administration heeft geen fabrikanten dwingt om gluten als onderdeel van de ingrediënten een levensmiddel 's . Controleer de etiketten van imitatie vlees , sauzen , bindmiddelen, pasta's en brood . Glutenvrije labels zijn niet altijd accuraat . Doe je huiswerk . Lees de etiketten voor de granen en voedingsmiddelen die je kent om gluten bevatten .
Alcohol
meeste alcohol wordt gemaakt van gluten , maar het stookproces verwijdert deze . Bier , bier en pils bevatten nog steeds gluten .
Andere punten
Play - Doh , wat lippenstift en sommige tandpasta's bevatten ook gluten .
Glutenintolerantie
Coeliakie is wanneer het lichaam niet kan verteren gluten . Toezicht op uw dieet is de enige behandeling . Lees de etiketten zorgvuldig . Voorkom kruisbesmetting tijdens het verwerken van voedsel .
Gezondheid en ziekte © https://www.gezond.win